Kışın yeterli miktarda yağışların yağmaması Muğla’daki barajların doluluk oranlarının önemli derecede etkilenmesine neden oldu. Yapılan gözlemlerde daha önceleri % 90’ın altına düşmeyen Marmaris Atatürk Barajı şu anda % 60 seviyelerine kadar inmiş durumda.
Eylül’de de Beklenen Yağışlar Gelmedi
Meteoroloji Eylül ayında da Muğla genelinde herhangi bir yağış beklenmediğini açıkladı. 2023 yılında ciddi bir yağış olmaması barajlarda önemli derece de su azalmasına neden oldu.
Bodrum’un güzellikleriyle ünlü kıyılarının altında yatan bir gerçek var: Su kıtlığı!
Mumcular Barajı ve Geyik Barajı’nın su seviyeleri ciddi şekilde düşerek, içme suyu kaynaklarımızı tehdit ediyor. Bu sadece Bodrum’un sorunu değil, Türkiye genelinde su tüketimi konusunda bir uyarı işareti. Su, yaşam kaynağımızdır ve onu korumak hepimizin sorumluluğudur.
Bodrum Su Kıtlığı İçin Neler Yapılabilir?
- Daha kısa duş alın, sızdıran muslukları onarın ve bahçe sulamasını en verimli şekilde yapın.
- Yağmur suyunu toplayarak bahçe sulamada kullanın.
- Su kaynaklarını kirletmekten kaçının. Kimyasalların ve kirleticilerin su kaynaklarına zarar vermemesi için dikkatli olun.
- Atıkları doğru şekilde geri dönüştürün ve tek kullanımlık plastik kullanımını azaltın.
Bodrum’u ve tüm dünyayı daha sürdürülebilir bir gelecek için koruyalım! Siz de paylaşımlar yaparak bu önemli konuda farkındalık yaratmamıza yardımcı olabilirsiniz.
KAYIP KAÇAK ORANI YÜZDE 18’E DÜŞTÜ
Muğla Büyükşehir Belediyesi 2014 yılından bu yana içme suyundaki kayıp ve kaçakların önlenmesi adına il genelinde 1 milyon 602 bin 101 metre içme suyu hat çalışması gerçekleştirdi.